La senyora Jensen és un d’aquells personatges literaris que et roben el cor des la primera pàgina. Ella és una entranyable velleta, vídua de fa molts anys, que viu en un poblet tranquil de Dinamarca. Cada any, quan arriba Nadal, visita el parc d’atraccions de Copenhaguen, el Tívoli, i s’hi deixa contagiar per l’esperit nadalenc.

La historia que explica aquesta novel·la encisadora comença justament al Tívoli. Mentre la protagonista passeja pel poblat dels nans que hi ha al parc d’atraccions, un dels nans s’acosta a parlar amb ella. Aquesta reacció inesperada marcarà el començament d’una bona amistat.

L’aventura de la senyora Jensen i el nan al Tívoli és una successió de situacions senzilles i agradables. I és precisament aquesta senzillesa el que enamora d’aquest llibre. Diana Coromines ens regala un conte tendre, molt ben escrit, que transmet calidesa tot i l’hivern nòrdic descrit a les seves pàgines. Per la seva banda, la il·lustradora, Cinta Fosch, capta perfectament l’essència de la història amb uns dibuixos de línies simples però molt expressius. Una lectura altament recomanable!

Podeu llegir la ressenya sencera al blog de la llibreria Al·lots.


Disseny imatge: Covervault