Fa més de cinquanta anys que Cesc Serrat desenvolupa la seva carrera professional dalt dels escenaris, als carrers i a les escoles. I és que aquest “comunicador amb mirada curiosa i un gran cor”, com li agrada definir-se, ha deixat la seva petjada artística i pedagògica en molts àmbits. Ha estat rondallaire, pallasso, educador, artista plàstic, músic, escriptor…

La seva tasca ha estat imprescindible per a la cultura popular catalana. Amb la companyia Pep, Saltimbanqui i Bocoi, va recuperar el pallasso en català. També va recuperar la figura del rondallaire i els jocs al carrer. I no podem oblidar la seva feina com a docent, especialment els seus cursos per a mestres.

La revista Cavall Fort em va encarregar que entrevistés Cesc Serrat amb motiu dels seus cinquanta anys de trajectòria. Vam xerrar de l’art de fer de pallasso, de les característiques que ha de tenir un bon rondallaire, de les diferències entre el públic infantil de dècades passades i el públic actual… D’aquella interessantíssima conversa va sortir aquesta entrevista, publicada al número de la primera quinzena de juny.


Disseny imatge: ninahagn