Ens agrada que ens expliquin històries. I si és en un ambient relaxat, en petit comitè i envoltats de gent que ens estimem, encara més. Recordeu quan éreu petits, com gaudíeu en escoltar un conte dels pares abans d’anar a dormir? Potser ara sou vosaltres qui feu sentir aquest plaer als vostres fills… Bé, doncs el col·lectiu Entret(r)es ha partit d’aquesta vivència tan especial per engegar el seu projecte de contes a domicili.

Entret(r)es són la Carme, l’Imma i la Rat, tres narradores amb àmplia experiència en explicar contes a nens o adults en tot tipus d’escenaris. Amb aquest projecte pretenen promoure entre els més petits el gust per la literatura infantil i, sobretot, pel fet d’escoltar històries. Ho fan en la intimitat de casa dels nens, amb la participació dels pares, per tal d’afavorir el seu objectiu.

Si el projecte en si mateix ja és digne de ser considerat un atrapasomnis, el sistema que proposa Entret(r)es per pagar el seus serveis encara el fa més interessant. I és que les noies del col·lectiu no accepten diners a canvi dels seus contes, sinó que volen cobrar en espècies casolanes. Des d’un cabàs de verdures ecològiques de l’hort familiar a un bufanda feta per l’àvia o un val per la reparació d’un electrodomèstic: el client tria la manera de compensar.


Llegit a Un Chat Botté

Foto: andrewicus a Pixabay