Un grup d’estudiants de l’últim any de Primària marxa de colònies a una casa rural. Allà, el tutor els proposa omplir un sobre amb els seus secrets i enterrar-lo al peu d’un salze. Dins el sobre, cada alumne guarda un objecte que representa els seus projectes de futur i un paper escrit amb alguna cosa que li agradaria fer desaparèixer. La idea és reunir-se passats cinc anys, recuperar el sobre i compartir els secrets.

Cinc anys després, un grup d’aquella classe convoca la resta d’excompanys per enllestir la missió. És l’excusa perfecta per retrobar-se i passar un cap de setmana divertit. Els plans, però, es compliquen perquè no tothom té bons records d’aquell curs: n’hi ha que guarden secrets que no volen desenterrar.

Guardonada amb el 13è Premi Barcanova de Literatura Juvenil, aquesta novel·la atrapa des de la primera pàgina i no dona treva fins al desenllaç. Dolors Garcia i Cornellà ho aconsegueix creant una novel·la d’intriga coral que introdueix temes propers al públic juvenil com el bullying o l’abandonament escolar. Part del joc que planteja l’autora és descobrir qui és l’únic personatge que coneix tota la veritat  i a qui vol desemmascarar.

Vaig llegir Diumenge al matí, al peu del salze per a les tertúlies LIJ de la llibreria Al·lots. Podeu llegir la ressenya sencera al blog de la llibreria.


Disseny imatge: Missy Meyer