Un cop l’any, L’Auditori fa possible que petits músics esdevinguin protagonistes d’un concert de luxe. Gràcies al projecte Et toca a tu, nens que pertanyen a grups socials menys afavorits pugen a l’escenari de L’Auditori i comparteixen una vetllada musical al costat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Aquesta iniciativa els permet viure una experiència única al costat de músics professionals; convertir en realitat un somni més difícil d’aconseguir per a ells que per a la resta d’infants.

El programa socioeducatiu Apropa Cultura convida cada any dues entitats que utilitzen la música com a eina d’integració social per als nens a participar en el projecte Et toca a tu. Durant mesos, les entitats i l’OBC treballen conjuntament per preparar un concert que s’oferirà al públic dins la programació de L’Auditori. Són mesos d’aprenentatge, feina constant, solidaritat i una il·lusió compartida per tothom que deixa una petjada inoblidable tant en els nens com en els músics de l’orquestra.

La revista infantil i juvenil Cavall Fort em va encarregar que preparés un reportatge sobre aquesta iniciativa partint del concert que es va celebrar l’any passat, en la segona edició de l’Et toca a tu. En aquella ocasió, les entitats convidades van ser Veus i Música per a la Integració, del districte barceloní de Nou Barris, i el projecte musical 4cordes, de l’Escola Germanes Bertomeu de Mataró. Viure l’assaig general del concert em va permetre conèixer la iniciativa amb detall i parlar amb alguns dels protagonistes de l’experiència.

Aquest mes, aprofitant que la propera edició del concert Et toca a tu tindrà lloc el 28 de març, Cavall Fort publica el meu reportatge.


Disseny imatge: ninahagn