Fa uns mesos, Cavall Fort em va proposar si volia viatjar fins a Futuroscope, a Poitiers (França), per fer-ne un reportatge. Hi aniria en un viatge de premsa que organitzava la gent de Comunicació del parc per presentar les novetats de la temporada. Vaig acceptar, és clar! Van ser dos dies intensos durant els quals ens van tractar com a veritables VIPs i vam descobrir les millors atraccions de Futuroscope. El reportatge que va sortir de tot plegat el podeu llegir al Cavall Fort d’aquesta quinzena. Com que no n’hi ha versió online, us en faig ara cinc cèntims.

Futuroscope és el parc temàtic multimèdia de referència a Europa. Hi podeu trobar les últimes tecnologies aplicades a l’oci i les tècniques cinematogràfiques més avançades: realitat augmentada, tecnologia Imax, cinema en tres dimensions… Jo, que d’entrada no sóc gaire amant de les pel·lícules adobades amb parafernàlies tecnològiques, vaig quedar bocabadada amb alguna de les propostes.

A Viatgers del cel i del mar, per exemple, pots recórrer diferents paisatges a vista d’ocell gràcies a dues pantalles gegants sincronitzades, una davant i l’altra sota els peus. Amb Arthur, l’aventura 4D, l’atracció estrella del parc, protagonitzes una carrera contra rellotge pel món dels Minimoys mentre notes físicament els efectes sensorials que acompanyen la pel·lícula. I Món submarí et permet viatjar al veritable fons del mar i conèixer els seus habitants. Riu-te’n, de les pel·lícules en 3D que hi ha a la cartellera! Quan veus aquest documental podries jurar que les meduses es passegen realment davant el teu nas.

El parc és una molt bona opció tant per a adults com per a nens de totes les edats. Moltes atraccions combinen diversió amb esperit didàctic. Per als més petits, d’altra banda, existeix un espai a l’aire lliure ple de jocs i atraccions que permeten comprovar, de manera original, les lleis de la física. I no patiu per l’hora de dinar: Futuroscope compta amb diferents restaurants amb oferta gastronòmica variada. Fins i tot podreu tastar la cuina molecular, gràcies a la qual gaudireu de l’experiència de menjar amb els cinc sentits.

Si us animeu a visitar el parc, la millor alternativa és dedicar-hi un parell de dies o tres per veure’l amb detall. No us l’acabareu en un dia… I ja que hi sou, aprofiteu per descobrir la regió on es troba Poitiers, La Vienne. Hi trobareu ciutats medievals, menjars exquisits i una interessant oferta cultural. Molt recomanable.