La data no podia ser més pertinent. De ben segur que els inquilins d’aquesta peculiar comunitat de veïns portaven molt temps maquinant-ho, però van escollir el dia de Sant Jordi per donar a conèixer públicament les seves intencions: iniciar un blog on poguessin reivindicar la literatura infantil i juvenil. Perquè ells troben que, als mitjans de comunicació, se’n parla poc, de la LIJ.

Els veïns han batejat el blog com a Llibres al replà, i realment l’han plantejat com una comunitat. Cada blocaire s’ha instal·lat en un pis i ha agafat la identitat d’un personatge o d’un grup de personatges populars de la literatura infantil. Darrere d’àlies com la família Mumin o la Pippi Långstrump s’amaguen bibliotecaris, escriptors, crítics o il·lustradors que, des dels seus habitatges virtuals, reflexionen sobre la LIJ, n’informen o n’opinen. Si el projecte en si mateix ja em sembla interessant, em fa encara més il·lusió saber que dues veïnes són companyes de les tertúlies de la llibreria Al·lots: l’sfer, creadora de la Librosfera, i la Berta Bocado, responsable d’Un chat botté.

Us animeu a fer una visita als personatges d’aquesta nova comunitat? No dubteu que us rebran amb un somriure ben càlid, una tassa de te i una bona conversa.


Foto: Anthony Majanlahti a Flickr