La revista infantil El Tatano (ja sabeu, el Cavall Fort dels més petits) organitza, des de fa uns anys, una mena de tallers privats per a contistes als quals convida alguns dels seus col·laboradors. Les trobades, generalment biennals, ofereixen als participants una oportunitat immillorable per aprofundir els seus coneixements sobre l’escriptura de contes infantils, tant a nivell teòric com pràctic. Aquestes sessions serveixen per intercanviar punts de vista amb altres autors, per rebre de primera mà consells professionals i, sobretot, per treure-li el màxim suc a la creativitat. Els contes que es treballen durant aquests tallers són sotmesos a la consideració del consell de redacció d‘El Tatano. I, si n’aconsegueixen el vist-i-plau, reben com a premi ser publicats a la revista.

He tingut la sort de poder participar en aquests tallers i de viure una experiència veritablement enriquidora. Seguir tot el procés de creació d’un conte amb Marta Luna com a assessora i comprovar com poden millorar les teves històries gràcies a les recomanacions d’altres contistes és impagable. I quan, per adobar-ho, et comuniquen que un dels contes que vas escriure al taller (L’última ampolla, en aquest cas) serà publicat a El Tatano del juliol, la satisfacció arriba al màxim.

L’última ampolla explica la història d’en Robinson, un nàufrag avorrit de viure sense companyia en una illa deserta. Si teniu interès a descobrir què se li acut fer per entretenir-se, aneu a buscar la revista d’aquest mes i trobeu-hi el conte. I pareu atenció als divertits dibuixos que l’il·lustren, obra de Dani Jiménez!


Disseny imatge: Graficzny