Primer cap de setmana de juny. Als carrers de Torroella de Montgrí, s’hi respira un ambient màgic. Toca fira! No és una fira qualsevol: es tracta de la Fira Internacional de Màgia (FIMAG), un esdeveniment que se celebra en aquesta localitat gironina des de fa quatre anys.

La FIMAG és la concentració més gran de mags –tant nacionals com internacionals– i d’activitats relacionades amb l’il·lusionisme que s’ha organitzat mai a Catalunya. És una fira destinada al públic familiar, però també als professionals de la màgia. Per això, entre les activitats que ofereix hi ha diferents conferències impartides per mags reconeguts, a més d’un ampli programa d’actuacions als carres i places de la vila.

Un dels espectacles més interessants de la FIMAG és la Gala de Mags Joves, que vol donar projecció a noves promeses de la màgia que encara no s’han professionalitzat. A banda de donar una oportunitat a aquests mags joves, l’objectiu de la gala és promoure l’afició dels més petits per la màgia. Aquest any, la gala ha presentat set mags d’entre 11 i 20 anys que han debutat a la FIMAG per demostrar el seu talent davant el públic de la fira.

Cavall Fort em va demanar que m’acostés a Torroella de Montgrí per fer un cop d’ull a la FIMAG i assistir a la Gala de Mags Joves. Allà vaig poder parlar amb aquests nous talents, que em van explicar les seves experiències i em van transmetre consells per als petits lectors interessats en l’art de la màgia. El resultat és l’article Petits grans mags, publicat a la revista de la segona quinzena d’octubre.


Disseny imatge:
www.mockupworld.co