Paral·lelament als cazasueños de la versió castellana del blog, a partir d’ara definirem com a atrapasomnis a aquelles persones o institucions entestades a caçar somnis i fer-los realitat, ja sigui amb la intenció de millorar el món o només pel plaer de fer somriure algú. I no n’hi ha millor exemple per inaugurar la secció que el MiniMIBA, l’espai que el Museu d’Idees i Invents de Barcelona dedica als petits inventors.

El MiniMIBA aconsegueix que els somnis dels nens més imaginatius esdevinguin literalment reals. Ho fa a través d’un concurs que els convida a dibuixar l’invent que tenen al cap: d’entre totes les idees, l’equip del museu en selecciona les més enginyoses, les patenta i en construeix un prototip per a cada creador. Les invencions guanyadores, a més, són presentades a fires internacionals per intentar comercialitzar-les.

De la primera edició del MiniMIBA han sortit creacions tan encertades com una navalla suïssa amb material per escriure, una motxilla-cadira, bolquers amb alarma per avisar els pares quan calgui canviar el nadó, un seient portàtil per poder incorporar un segon passatger a la bicicleta o coberts amb dispensador de sal i pebre.


Foto: Kelly Sikkema a Unsplash