Cada any, l’editorial Mediterrània i l’Obra Social Sant Joan de Déu organitzen un concurs de literatura per a nois i noies de Primària. És el Premi Pilarín Bayés, anomenat així en homenatge a una de les il·lustradores catalanes de llibres infantils més reconegudes. L’ objectiu d’aquest concurs és fomentar la lectura entre els infants, estimular-los la imaginació i fer que reflexionin sobre diferents valors.

Els estudiants que hi participen han d’escriure un conte, individualment o en grup, inspirat en el tema que l’organització proposa. Els contes seleccionats pel jurat es publiquen en un llibre il·lustrat per la Pilarín.

Aquest any, el premi convidava els infants a escriure contes sobre la solidaritat. Aprofitant l’ocasió, la revista Cavall Fort em va demanar que escrivís un article sobre aquest valor partint de fragments dels contes guanyadors, que mostraven diferents maneres de ser solidari.

Així va sorgir Solidaritat al nostre abast, publicat al número de la segona quinzena de juny. La premissa de l’article era demostrar als petits lectors que tothom pot ser solidari, d’una manera o una altra, i que no cal anar gaire lluny per a comprovar-ho.


Disseny imatge:
Eduardo Mejia