Traslladeu-vos al París de 1934. Un noi anomenat Vango és davant de Notre-Dame, enmig d’un esdeveniment multitudinari, a punt de ser ordenat capellà. En qüestió de segons, tota l’escena es transforma: el nostre personatge deixa de ser un seminarista més per convertir-se en el centre de totes les mirades. La mirada de la policia, que l’acusa d’un assassinat; la mirada d’un misteriós home armat, que descarrega una pluja de trets a sobre d’ell; i la mirada del públic, que contempla com fuig i desapareix.

Però, qui és en Vango? Això ens agradaria saber. Tant a nosaltres, els lectors, com al personatge mateix. Perquè el noi enigmàtic i un pèl paranoic que protagonitza aquesta novel·la desconeix el seu passat. I la perillosa aventura que l’ha empès a esdevenir un fugitiu el portarà des de Sicília fins a Escòcia, des de França fins a Alemanya, tot buscant la seva identitat.

Prepareu-vos a viure una experiència trepidant de la mà d’en Vango. L’autor Timothée de Fombelle ha creat una novel·la excel·lent, plena de trames interessantíssimes que ha ordit perfectament amb fils d’aventura, humor i tendresa. Si voleu saber-ne més detalls, podeu llegir la ressenya que vaig escriure sobre aquesta novel·la al blog de la llibreria Al·lots.


Disseny imatge: Covervault